tisdag 26 februari 2013

Fiskbullar

I dag åt jag fiskbullar och ris till middag för första gången på säkert tio år.
Får passa på när gubben är borta :)
Sönerna blev väl inte överlyckliga direkt men en fann sig i sitt öde och en gjorde potatisbullar.
Jag fattar inte varför folk inte gillar fiskbullar?
Det smakar ok och det är både smalt och ganska nyttigt.
Jag tycker t om att det är gott.
Älskar fiskbullar i Hummersås och ris.
I dag hade jag broccolligratäng till och det blev mömsigt!
Fiskbullar är en underskattad maträtt.
Jag äter hellre det än de där äckliga färdiga köttbullarna med en massa brosk och ögon och skit i.
Blää!
Min farfar gjorde egna fiskbullar kommer jag ihåg och jag var det enda barnbarnet som åt och tyckte det var gott.
De var lite gråa till färgen men de smakade jättegott. Jag har också ett recept på egna fiskbullar men jag har aldrig gjort det.
Det kan kanske vara en bra idé att få familjen att äta fiskbullar, om man gör dem själva.

Fiskbullar
Det är behövs till 4-5 pers:
500 gr torskfilé
1 stor gul lök
1 tsk salt
½ dl ströbröd
1 msk söt senap
1 msk majonäs
1 ägg
1 msk smör eller margarin
1. Mal fisken i en köttkvrn eller kör den i en matberedare. Skala och riv löken fint på rivjärn.
2. Tillsätt samtliga ingredienser till fisken och kör till en slät smet.
3. Forma 12-16 biffar av färsen och stek dem sakta i smör på medelgod värme i 3 minuter på var sida. När fiskbullarna ger ett fast motstånd när man känner på dem, är de genomstekta.
Servera med kokt, pressad potatis och smält smör smaksatt med dill.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar