lördag 4 februari 2023

En morgon i stugan

Vaknade tidigt av att Lilla My stod och gnällde och ville ner från sängen. Klockan var bara 06.00 men jag hade sovit färdigt så jag gick ner med henne. Nu har jag suttit en stund och flippat på telefonen, druckit kaffe och irriterat mig på Doktor Mikaels uttalande i Biggest Looser. Ett sånt fruktansvärt program där tjocka människor fetskammas och mobbas på bästa sändningstid…. Huuuuga!!
Efter detta så kom Katla ner och jag började fundera över dagens to-do-lista.
Jag tror att jag skall fortsätta på ett litet projekt som Ludde började med för några somrar sedan. Nämligen att göra en osynlig hylla av gamla böcker. Någonstans i en garderob ligger en påse med alla prylar till detta och den skall jag hitta.
Typ en sån här:


Eftersom det är första helgfria lördagen på månaden så är återvinningen i Skärplinge öppen och då tycker Jonny att vi ” måste” åka och slänga skräp. Jag är väl kanske av en annan åsikt, men samtidigt behöver hundarnas klor klippas och då kan vi göra det samtidigt så vi får se hur det blir med den saken?
Jag tänker sätta upp sänglampor på väggen i gästrummet och jag tänker fixa med lite tvätt. Lakan från julhelgen behöver tvättas och vikas in i skåpen.
Till middag har jag planerat något så kulinariskt som makaronipudding… haha! Men jag blev så sugen här om dagen när jag såg Markus Aujalay göra makaronipudding i sin youtubekanal som jag följer, och det såg ruskigt gott ut.
Det är mysigt att stiga upp tidigt här i stugan. Långt innan solen stiger upp, långt innan Jonny vaknar och innan dagen börjar. Jag tänder ljus och dricker kaffe, funderar över dagen och känner hur liksom livet kommer till mig. 



Hundarna ligger i sin filt bredvid mig och jag hör hur de snusar och sover gott. Det är så supermysigt.



Men nu har jag suttit här i snart två timmar och solen har stigit upp. Jag börjar bli riktigt hungrig och väldigt sugen på att möta den här lördagen.
Kram till dig från mig.





1 kommentar:

  1. Underbart att höra. Kramar från Eivor ♥️♥️♥️

    SvaraRadera