lördag 3 juni 2023

Ännu ett födelsedagsbarn…

…som jag inte kan fira. 
I dag är det mammas tur. I dag skulle hon fyllt 85 år.
För 35 år sedan, på hennes 50 årsdag hade vi hennes urnsättning just i dag. Sorgligt.
Jag och Jonny hade bestämt att vi skulle förlova oss på min mammas födelsedag så att vi för alltid skulle komma ihåg henne. Men det var ju tråkigt att förlova sig samma dag som hennes urnsättning, så vi förlovade oss dagen efter lördagen den 4 juni istället.
Jag undrar ofta över hur det skulle ha varit att ha mamma hos mig under barnens uppväxt? Vilken slags mormor skulle hon varit? Jag har saknat henne mycket under åren för min skull, men nästan mest för mina barns skull. De har aldrig haft mor och farföräldrar som kommit på skolavslutningar, teaterföreställningar, innebandymatcher och födelsedagskalas. Jag kommer verkligen försöka vara en närvarande farmor till mitt barnbarn så länge som jag orkar och får. 
För några år sedan så kom jag på att vi i vår familj skulle fira jämna år fem år efter varandra, för att efter fem år börja om igen. Min far var född 1935 ,jag är född 1966 , syrran är född 1957, mamma 1938 och brorsan var född 1959.  
Ja, det är mycket som skulle varit annorlunda om alla fått leva några år till, om vår familj inte drabbats så hårt av sjukdom och våld.
I dag hade vi te x fått fira en 85 åring. 
Hipp hipp hurra för lilla mamma i da ´!!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar