lördag 15 juni 2024

Sociala medier

Det jag väljer att lägga upp på mina sociala medier är endast en väldigt liten del av vem jag är och vad jag gör.
Men människor som läser det jag skriver och ser på de bilder som jag lägger upp verkar tro att detta är hela jag, att de vet allt om mig.
Jag får t ex höra att jag dricker mycket alkohol, vilket jag inte gör. Det beror iofs vem man jämför sig med, men jag tycker att jag dricker ganska måttligt. 
Det folk ser är när jag lägger upp glas på Instagram och sedan tror de att det är inte det enda glas jag dricker den kvällen, fast det är just det. 
Jag får höra att jag inte rör på mig, fast  jag promenerar med hundarna 1-3 ggr per dag. Jag skriver bara inte det på Facebook, alltså har det inte hänt.
När jag jobbar snittar jag minst 1000 steg i timmen så nog rör jag på mig i bland.
Det är intressant det här med sociala medier, alla troll som sitter och tycker en massa saker om människor de inte känner. Jag är otroligt imponerad av människor som kämpar på sociala medier trots att de möts av hat varje dag. Tänker på tjejer som jag följer som kämpar med kroppsaktivism, att alla kroppar måste få finnas och synas. De blir bombade av troll varje dag.
Jag och min sorg t ex, bara för att jag inte skriver om Ludwig lika ofta längre så tror människor att jag kommit över honom och är lycklig nu. Jag kommer nog aldrig att ”komma över” att min son är död, men däremot har jag inte samma behov att skriva om det längre. Min sorg är fortfarande bråddjup och jag gråter fortfarande nästan varje dag. Men jag skriver inte om det och då är är det lika med lycklig.
Vet inte varför jag ville skriva om detta just nu….men varsågoda 😊

Bild för uppmärksamhet. 
Det är bara Pepsi Max i glaset…. eller?!?







1 kommentar: