fredag 18 augusti 2023

Några dagar på hjul

Efter min födelsedag förra veckan så åkte vi ut med husbilen. Vi startade i Dalarna hos svärfar. Där gick årets kräftskiva av stapeln på lördagen.



När vi plockat ihop bitarna av oss själva på söndagen så åkte vi till Uppsala och släppte av Knut men istället för att åka hem till vår lägenhet så fortsatte vi en halvtimme utanför stan.
Vi landade på Hembygdsgården i Knivsta där det fanns fina ställplatser.

På måndagen åkte vi vidare mot Stockholms skärgård.
Jag hade sett ut ett fint ställe i min app över ställplatser och hittat ett litet fint havsbad med restaurang på Djurö. ”Vita grindarna” heter stället och restaurangen. 
Tyvärr var restaurangen stängd på måndagar så vi invigde vår Omnia-ugn och gjorde potatisgratäng och rostbiff i husbilen.
Eftersom det var lågsäsong så fick vi stranden för oss själva på kvällen och hundarna kunde springa fritt och busa.



Vi fick sedan en mysig kväll utanför husbilen.


Nästa dag gjorde vi absolut ingenting på hela dagen. Solen sken och vi kunde slappna av och bara vara. Jag läste min bok och Jonny surfade.
Den här kvällen var restaurangen öppen så vi kunde få en god middag under tak, för nu kom regnet.
God mat, fantastisk service och havsutsikt. Detta ställe återkommer vi absolut till nästa sommar. 






Svärfar från Dalarna ringde och sa att han glömt skicka med oss kräftor när vi åkte i söndags. Eftersom vi skall ha kräftskiva igen i morgon och eftersom vi älskar kräftor, allra helst nyfångade kräftor från Rämen och eftersom en hink svenska kräftor kostar nästan 600 kr och eftersom vi är fria att göra som vill så bestämde vi oss för att åka tillbaks till Rämshyttan igen på onsdagsmorgon.
Vi landade hos Thomas och Gunnel på eftermiddagen, fick en mysig eftermiddag och kväll med både vin och grill.
På torsdagsmorgonen vaknade jag tidigt, gick ner till bryggan och bara njöt i solen. Det blev en av sommarens härligaste morgnar. Frukosten serverades nere vid vattnen, solen sken och vi kunde inte fått en härligare avslutning på vår lilla roadtrip.







Tack för kräftor och er gästfrihet.

Igår kom vi tillbaks till Hållen och i dag vankas det gäster.
Sommaren fortsätter i några dagar till.

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar