fredag 1 september 2023

Hösten är här

Åtminstone första dagen på den första höstmånaden. 
Det känns bra, jag älskar hösten. 
Det var ett tag sedan jag skrev. Det har varit fullt upp, i allafall i min skalle, där trängs tankarna för det mesta. Vi flyttade hem efter vi hade haft vårt sista besök i Hållen. Goda vänner och familj på sur kräftskiva.
Det var skönt att flytta hem till stan igen. Jag har jobbat en del, eller typ varannan dag. Det är ju lite för de flesta men ganska mycket för mig.
Så har den där hemska veckan kommit och gått, den med alla hemska minnen och årsdagen av Ludwigs bortgång.
Den avslutades med en 50- årsfest med 70- tals tema. Jag ljuger om jag säger att jag var taggad att gå, men som nästan alltid när man inte har energin och peppen så blir det oftast som roligast.
Så förra veckan som var så ledsam avslutades med en hejdundrande rolig fest. Tack Marie för att du bjöd på den. Det behövde jag.





I dag är jag ledig för Jonny har åkt till Tullinge. Jag har lite ärenden att uträtta men inga tider att passa i dag. Jag har en tvätthög att ta hand om, en bunke med äpplen att rensa, jag skall hämta ut ett paket på utlämningsstället och jag skall åka till jobbet och skriva månadens tidrapportering.
I kväll tänkte jag förbereda lite fredagsmys till gubben kommer hem. 
I morgon var vi bortbjudna på kräftskiva men värdinnan blev sjuk så det är inställt. Vi skall gå på matmarknad här i vårt område istället, lyssna på musik och kanske ta en drink eller två på något ställe i närheten.
Vi har lånat ut Hållen till Knut med vänner, met blir skönt med en lugn helg i stan också. 
Jag vill ut i skogen och plocka svamp, men det kanske inte går pga alla mygg som invaderat. Det går knappt att gå på hundpromenader här mitt i stan utan att bli uppäten. Helt galet!!


Jag längtar till de svala krispiga höstdagarna när jag kan ta på mig kängor och jacka utan att svettas. Det är fortfarande nästan 20° varmt på dagarna så de flesta har fortfarande sommarkläder på. Så länge det är så här varm kommer inga mygg att försvinna.
Så hit med lite kyla och krisp.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar