fredag 5 maj 2023

Änglavakt

I går var jag på en föreläsning med Torkild Sköld i Fyrisskolans Aula. När det var slut efter 2 1/2 timme och jag och Eva-Lena var på väg ut ur lokalen så kom det fram en tjej till mig. Hon visste att jag var Ludwigs mamma och hon presenterade sig som Amanda, Ludwigs kompis. Hon berättade så kärleksfullt om deras vänskap, om att hon varit på många fester hemma hos oss i NybyGård. Jag blir glad när jag får prata om honom med människor som kände honom. Då vet jag att han funnits och att han levt. 



Hon berättade också en fin historia som hänt för ett tag sedan. Hon kom körandes i sin bil och på stereon i bilen spelade de hennes och Ludwigs låt. Den låt som hon för alltid kommer att koppla ihop med honom.Something good can work med Two Door Cinema Club.
Så helt plötsligt sker olyckan. Hon blir påkörd bakifrån av en lastbil. Ambulansen kommer och hon hamnar på sjukhus, men allt går bra.  Hon hade änglavakt, sa man. Hon blir rörd när hon berättar detta för mig och det blir jag med förstås. Var det Ludwig som var med henne där i bilen? Var han hennes räddande ängel? Det vore verkligen fint om det var så!


Kvällens föreläsning var ok. Inte lika bra som jag hade hoppats på. Men att träffa Amanda och hennes mamma gjorde hela min dag. Tack för att du berättade din historia för mig. 
P.S klicka på texten med Låten och gruppens namn så kan du lyssna på låten på SPOTIFY. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar