torsdag 12 april 2012

Tandläkaren...

...igen :P
Förra veckan när jag var där så fick jag en sprucken läpp och blev 1700 kr fattigare.
Man blir ju så torr om läpparna när man ligger där så när hon drog lite för att komma åt så sprack läppen...Aj!
Hade jag vetat att det skulle kosta 1700 spänn att fixa en liten ficka längst där bak så hade jag kanske struntat i det. Det var ju inte ens ett hål, utan bara en liten ficka där det fastnade lite mat ibland. Det är visserligen skönt att det är fixat.... men 1700??
I dag skall jag "bara" sätta fast min jäkla krona som lossnar hela tiden. Jag får hålla på så, tills jag har lust att lägga ca 20 000 på en brygga eller skruva fast skiten med titanskruvar direkt i käken för samma summa.
Just nu kan jag hitta på roligare saker att göra för dessa pengar.
Mellan 20-30 tusen för att fixa en tandjävel!!
Det är ju inte ens mitt fel att tanden gick sönder från början, utan en inkompetent tandläkare i Östersund som bytte ut amalgamlagningen till en vanlig lagning för ca 15 år sedan.
Jag har förstått nu att det inte är någon bra idé för man måste borra bort så mycket av orginaltanden när man gör så, att den lätt kan spricka.
Som tur var så gjorde jag bara det på en eller två tänder.
Har lärt mig nu att det är bättre att låta amalgamet sitta kvar även fast det kanske inte ser så snyggt ut i käften.
Ha en bra torsdag alla ni som inte skall till tandläkaren i dag.

1 kommentar:

  1. Jag har bytt ut nästan all min amalgam och har inga problen med fyllningarna.....det är inte kul att ha problem med tänderna och inte kul att det ska kosta en massa pengar. Men jag undrar varför jag så motvilligt betalar tandläkarbesöken när tex frissan kostar 800 - 1300:-....eller ett besök på hälsocentralen för 250:- där dom säger ta två alvedon och gå hem å lägg dej!För att inte tala om vad några liter vin kostar! Så tänker jag!

    SvaraRadera