fredag 15 juni 2012

Fredag å solen å fot...

...boll å handla å slutar tidigt å skönt att sommarfesten är över å fredag(sa jag det?) å husvagnen och njuta å Sverige-England å bygga vindskydd å äta gott å läsa bok å fixa till midsommar å mysa å sola å kanske bada? å promenad å fota vackra bilder å kramas å dricka vin å HEJJA Sverige! å äta på puben å dricka öl å vila å grilla å aldrig vill jag åka hem :) å plantera blommor å njuta...

Jag kan hålla på hur länge som helst för nu längtar jag ut till husvagnen. Vi har inte varit där sedan Valborg eftersom Jonny blev sjuk och vi har flängt upp till Östersund två helger i maj/juni plus min schlagerfest.
Men i kväll är det ÄNTLIGEN dags.
Det ser ut att bli skitväder i helgen men det skiter väl en proffsboxare i, som min gamle far skulle ha sagt.
Vi skall grilla Beer Can Chicken a la Morberg på lördag om så skall stå under parasollet å grilla :)

BEER CAN CHICKEN
4 pers
1 kyckling ca 1,3 kg
1 burk öl, 33cl
1 kvist färsk rosmarin
1 kvist färsk dragon
några kvistar färsk timjan
100 g smör
½ citron
½ dl olivolja
salt och peppar
3 vitlöksklyftor
½ chilifrukt, urkärnad
2-3 dl creme fraiche till sås
Ta fram kycklingen i rumstemperatur och drick upp hälften av ölen. Stick hål i ölburken på sidorna (ovanför ölen). Pula ner örtkvistarna i burken.
Smält smöret och pressa citronhalvan och gnid sedan in kycklingen med nästan all citronsaft, smöret och olivoljan. Salta och peppra rikligt både utanpå och inuti kycklingen.
Krossa vitlöksklyftorna. Häll det som är kvar av citronsaften i kycklingen och pilla in vitlökskrosset och chilifrukten.
Trä kycklingen över burken och grilla den stående i klotgrill eller i annan typ av grill med lock i cirka 1 timme. Grillkolen ska ligga på sidorna i grillen, s att kycklingen grillas indirekt. Ställ en droppform under så att du kan ta vara på köttsaften. Kycklingen  är klar när kött saften i lårets tjockaste del är ljus och inte röd.
Lyft bort kycklingen från grillen och låt den stå i 10 minuter under folie så att den håller värmen.
Ta var på köttsaften och koka ihop den med crème fraichen. Smaka eventuellt av med peppar och salt.
Ta bort burken från kycklingen och servera kycklingen med grillade grönsaker

TREVLIG HELG!!

1 kommentar:

Anita sa...

Kul idé...å Gott! Trevlig helg till er i husvagnen...trots skitvädret!