tisdag 25 februari 2020

Sorg är ingen sjukdom

Nä, det tycker väl inte jag heller kanske, men hur skall jag orka?
Vad är sorg då? 
Att mista ett barn är ju jättehemskt, hur skall jag orka när jag inte får sörja? Samhället i dag tillåter ingen sorgeperiod. En skall vara tillbaks in i maskineriet direkt. Fort, fort fort!! Jalla Jalla!!
Jag är ju på jobbet och försöker vara engagerad och pigg, men jag orkar bara halva dagarna. När jag kommer hem är jag helt slut, ofta somnar jag. Jag har ofta huvudvärk och jag gråter floder.
Jag tycker jag gör det bra som är på jobbet 50%, men det tycker tydligen inte Försäkringskassan.
Jag och Jonny pratade om att detta kanske skulle hända, att jag inte skulle få någon mer ersättning, men vi snålar in och bestämde oss för att klara oss ändå. Strunta i FK och leva lite snålare, men nu kommer inte den planen att fungera. Om jag inte går tillbaks på heltid i morgon eller anmäler mig som arbetssökande på Arbetsförmedlingen så förlorar jag min SGI: sjukpenninggrundande inkomst.
Jag måste alltså säga upp mig och ställa mig till arbetsmarknadens förfogande istället för att jobba deltid på mitt arbete och sakta men säkert komma tillbaks. Jag förstår verkligen ingenting?
Hur skall det gå till? Vilket jobb skall jag söka?
Försäkringskassan tar ingen hänsyn till att jag inte har rätt utbildning för de jobb som kanske skulle passa mig.
Hur blir det då i praktiken? Jag säger upp mig från en fast tjänst i kommunen, jag får straffmånader från a-kassan.
Så istället för att arbeta 50% på min tjänst och åtminstone få halva min lön, så får jag varken lön eller a-kassa. Jag står nu helt utan jobb och inkomst. Är det meningen att det skall vara så? Det låter som om någon tolkat reglerna helt fel.
Mitt i denna jävla mardröm som jag går igenom så skall jag även bli ställd utan varken inkomst eller jobb.
Kommer mitt psykiska mående bli bättre eller sämre av detta?
Jag är så ledsen och arg!
Låt mig få sörja min son i lugn och ro så kanske jag tar mig ur detta helvete helskinnad, men att samtidigt bråka med försäkringskassan gör allting bara jobbigare och mitt huvud bara tröttare.
Nä, sorg är ingen sjukdom, men nu håller det på att bli det.
Jag närmar mer och mer en kollaps.
FUCK YOU FK🖕






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar