Läste
en artikel på Aftonbladet nyss om huruvida vi skall äta margarin eller smör/Bregott på våra smörgåsar.
Experter från Livsmedelsverket säger att det är nyttigare med bordsmargarin eftersom det innehåller mindre mättat fett.
Andra påstår att det bara innehåller kemikalier och fusk.
Jag vill ju tro att riktig grädde och smör är nyttigare för kroppen om man äter det i måttliga mängder.
Våren 2011 började jag att äta LCHF-kost. Jag läste allt om ämnet och jag började prenumerera på tidningen. Det verkade ju vettigt och bra, dessutom så var det ett ganska enkelt sätt att banta på eftersom jag fortfarande fick äta allt det jag älskar. Tex ost, grädde och annat gott.
Jag gick ner 10 kg på ett kort tag och jag visste att jag gjorde rätt.
Men så började jag läsa andra artiklar från LCHF-kritikerna och deras argument låter ju också bra.
Det finns ingen forskning om vad allt det där fettet gör med våra artärer. Jonny som äter hjärtmedicin och har för högt kolesterol kanske inte skall äta all den där feta maten? och vad händer med min kropp?
För en månad sedan började jag räkna kalorier och det innebär att jag jagar så mager mat som möjligt. Det innebär att jag köper minigrädde, minimjölk, minikeso osv igen. Precis som när jag var viktväktare på 90-talet.
Jag känner mig nyttigare nu än när jag åt LCHF-kost och jag har gått ner 7 kg på fyra veckor.
Jag ser mig själv äta så magert som möjligt tills jag nått min målvikt för att sedan kunna ta in lite mer "vanlig" mat när jag inte skall gå ner mer i vikt utan bara hålla vikten.
Men vad är det rätta?
Jag försöker läsa mig till vad som är bäst för mig och min kropp men forskningen är ju inte opartisk. Det är ju som att försöka skaffa sig en politisk åsikt, alla sidor har ju vettiga argument för sin sak och där står jag mitt i mellan och kliar mig i huvudet.
Vem skall man tro på då?
Vad tror du på?