torsdag 25 januari 2018

4 brothers and A friend

Den sjuåriga flickan som vi trodde hade drunknat efter att vi lyft upp henne från en sjunkande flotte men som efter vad vi upplevde som evighet började andas igen. 

Den unga mammans glädjeskrik när hon insåg att hennes fyramånaders bebis hade överlevt flykten över det livsfarliga havet. 

Den lilla pojkens glädje när vi delade ut förnödenheter vid ett flyktingläger och han fick ett äpple. 

Vi bröder pratar ofta om de barn som vi hjälpt på plats på Lesbos. 

Vi har hjälpt så många barn nu att minnena ofta flyter ihop. Det är svårt att placera ansikten till särskilda händelser. Men några minnen försvinner aldrig från våra medvetanden. De tre minnena ovan är sådana som vi aldrig kommer glömma.

Vi får ofta frågan om varför vi återvänder till Lesbos. Och svaret är enkelt. För att det behövs.

Barnen fortsätter komma. 

Och vi fortsätter hjälpa.

Vi förstår att vi inte kan hjälpa alla. Men tillsammans med er, ni som bidrar med pengar och pepp, så kan vi hjälpa barnen på plats med mat, värmande filtar och kanske en liten godisbit. Det här handlar om barn som befinner sig i vad många utomstående skulle beskriva som ett av Europas mörkaste platser utan tillgång till de mest basala förnödenheter som alla barn borde kunna ta för givna. 

Kan vi bidra till att underlätta om så bara en enda dag för dem, att för en liten stund kanske få hjälpa dem glömma var de befinner sig, ja, så länge vi kan göra det kommer vi återvända till Lesbos.

På måndag åker vi.

Varje bidrag gör skillnad. Vill du också hjälpa oss hjälpa?

Swisha till nummer: 076 0099080.

Bor du utanför Sverige och vill skicka ett bidrag? Gör då en banköverföring till: IBAN SE7480000838169747140201, BIC: SWEDSESS

Tillsammans kan vi göra skillnad.


Inga kommentarer: