torsdag 13 juli 2023

Sista kvällen med vänner

Vi avslutade våra dagar tillsammans med Christine och Lars med att åka hem till Uppsala för att Jonny skulle klippa sig och för att vi ville gå på restaurang.
Vi beställde bord på Hambergs fisk som vi hört så gott om, men vilken besvikelse!
Vi kom dit och de frågade om vi ville sitta i deras trädgård. Mysigt tänkte vi.
Satte oss och beställde varsin fördrink och sedan mat.
Lite drinktilltugg till detta blir gott tänkte vi.
Precis när de kommit in med fyra drinkar, några Oliver och en liten skål med chips så kom vår mat?!?
Eh! Ok, tänkte vi. Detta blev ju konstigt och sa det till killen som tagit vår beställning. Han bad om ursäkt och gick. Ja men då måste vi ju ta in lite vin, tänkte vi. Det är ju inte så gott att äta räkor tillsammans med gin och tonic. Sagt och gjort! In med två glas vin. Christine och Lars ville ha rött vin till din rödtunga. De hade bara ett sorts rött vi och det var slut. När de nästan ätit upp sin mat så kom de in med en flaska rödvin som de letat upp och som dessutom inte var bra, så de köpte aldrig något vin. Jag och Jonny var väl nöjda med våra räkor och vårt vin, men de kunde ha kostat på oss lite smör till brödet kan man tycka. Våra gäster var inte imponerade av rödtungan som ej verkade vara nygjord utan legat på uppvärmning då den var både seg och torr. För det priset, nästan 300 kr per portion så borde köket lagt ner lite mer kärlek på maten. När vi ätit upp så var drinkarna vattniga av all is som smält under tiden vi ätit vår mat.
Konstig middag blev det. Lite skämmigt när vi ville visa våra gäster en av stans bästa restauranger.
Men vi hade en mysig kväll trots allt och vi tog kaffedrinkar och efterrätt på Orangeriet nere vid Fyrisån innan vi gick hem. Där var servisen helt fantastisk så dit kommer vi absolut tillbaks. 









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar