tisdag 31 januari 2012

Kallt

Ja, nu tycker man att det skitkallt bara för att det är några minusgrader flera dagar på rad. Tänk förra vintern, när det var minus 15 grader nästan varje dag från början av november ända till i mars. Då klagade jag inte för då var man så van. I går stod jag på jobbet och frös om både händer och fötter fast jag hade ullstrumpor tredubbla tröjor och mössan nerdragen långt över öronen.
Inomhus är det faktiskt inte lika jallt i år som i fjol och det är jag tacksam över. Det är skönt att kunna gå hemma i sin moderna lägenhet utan att behöva ha filttofflar och mössa på sig inomhus.

I dag är det en sån där helt vanlig dag utan kurser eller samtal eller något annat. En vanlig tisdag som kommer att försvinna in i mängden av dagar som kommer och går i ett liv. En vardag som kommer att glömmas bort och som man inte riktigt var den tog vägen.
I dag är det den sista januaridagen för i år och det känns skönt. Denna evighetslånga månad är äntligen slut. Man kan inte tänka sig att det bara är en månad sedan det var nyår, att det bara är tre veckor sedan som man hade huset fullt julpyntat. Julen känns så långt borta. Nu längtar jag bara till våren och sommaren.
" Snälla sol vill du lysa, så vi alla slippa frysa. skin på far och mor, skin på storebror, skin på syster min, skin i stugan in. Gå ej bort från oss än och lys i morgon klart igen."

 

2 kommentarer: