söndag 8 januari 2012

Bea

Jag har aldrig gjort egen Beanaisesås förrän i dag till middagen.
Man har ju läst om att det såååå svårt för den skär sig hela tiden, men jag är väl typ bäst för det gick ju jättebra.
Såsen blev slät och fin och alla åt av hjärtans lust. Det är väl ett bra betyg?
Tror jag det, att det blir gott med 300 gr smör i såsen ;)
Nu måste vi pusta lite och låta våra magar vila en stund innan vi hugger tänderna i blåbärstårtan......*pustar*.
Här kommer receptet på "min" Bearnaisesås.

Bearnaisesås

1 liten gul lök
en kruka persilja
4 msk vinäger
8 msk vatten
10 vitpepparkorn
½ kruka färsk dragon
5 äggulor
300 gr smör

Hacka löken fint och blanda med persiljestjälkar, vinäger, pepparkorn och vatten.
Koka upp och låt reducera till ca hälften.
Smält smöret och låt svalna.
Sila av det kokta och häll tillbaks i kastrullen.
Sätt kastrullen i vattenbad och värm(max 70 grader)
Tillsätt gulorna sakta en och en under omrörning.
När såsen tjocknat så tillsätt smöret droppvis under omrörning, samt den hackade persiljan och resten av dragonbladen.
MUMSFILLIBABBA!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar