tisdag 12 mars 2013

Massor att göra

Mitt huvud är fullt av en massa "att göra" men det blir sällan någon verkstad.
Jag har inte orken att greja med allt som jag skulle vilja.
Jag skulle vilja sy, pyssla, motionera mera, städa mer mm mm men jag är så jäkla trött på kvällarna att ögonen går i kors redan vid åtta-tiden.
I dag t ex, när jag slutar redan kl 13 så kommer jag att komma hem, njuta av min lediga eftermiddag. Surfa och ta en kopp kaffe. Tjong! så är klockan dags för middag sedan disk, vika lite tvätt och sedan sova.
Jag vet att jag sitter många timmar framför datorn och bloggar, skriver på min "bok", läser tidningar och håller mig uppdaterad på fejjan men det där med att jag inte har ork har ju inget med det att göra.
Jag tror att mitt jobb suger mycket energi ur mig.
Jag önskar att jag kunde jobba 75% men det gör ett stort hål i plånboken att gå ner i tid och vad händer med min pension då? Måste jag jobba tills jag är 100 om Jag går ner i tid så här tidigt i livet?
Missförstå mig rätt. Jag trivs bra med med mitt jobb och jag älskar att vara runt barnen men jag ljuger om jag säger att mitt arbete inte är energikrävande.
Jag ger av mig själv till 100 % dag ut och dag in. Barn struntar i om jag har en "dålig dag". Jag kan inte luta mig tillbaks och ta det lugnt på mitt jobb. Där är det rock´n roll från första till sista sekund.
Jag önskar att jag hade mer energi till mitt privatliv men nu är det som det är.
Vila får jag göra när jag blir gammal :)
Jag får vara nöjd om jag orkar hålla dammråttorna borta från hemmet och om jag orkar komma iväg och träna några gånger i veckan.
Hur gör du för att orka?

2 kommentarer:

  1. Jag orkar INTE! Så gör ja!
    //Nina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men skall det vara så? Man skall väl orka något mer än att arbeta på vardagarna....eller?

      Radera