tisdag 5 april 2016

Mättande mat.

På Viktväktarna har de något som heter "mättande mat".
Detta innebär att det finns en hel lista med mat som man får äta hur mycket man vill av, utan att räkna points och ändå går man ner i vikt.
När jag var Viktväktare för så där två år sedan så åt vi mycket mättande mat när vi var i Hållen. Det var skönt att slippa räkna när vi var där ute.
Jag har läst om många människor som gått ner till sin målvikt av att endast äta mättande mat.
Så varför inte försöka då? tänkte jag eftr påsk.
Alltså, detta går ju inte. Att inte tänka på vad jag stoppar i käften. Nu är jag snrt uppe på 100 kg igen å jag som var nere på 85!!
Det är något med min kropp. Den skall väga ett ton innan den bli nöjd.
Vad är då mättande mat?
Jag orkar inte skriva hela listan här men man kan förklara det med att jag får äta nästan all slags kött och fisk förutom lax och entrecote. Köttfärsen får endast innehålla 5% fett.
Jag får äta all slags frukt och bär, alla slags grönsaker och rotfrukter förutom avokado, oliver och soltorkade tomater.
Jag får endast äta ett enda slags bröd och det är rågkusar, ett stenhårt rågbröd med hela korn i. men varken smör eller ost.
Jag får äta ris, potatis och pasta men nästan inga mejeriprodukter, endast naturell youghurt 0,5, filmjölk max 1,5. kvarg 0.1 och minikeso.
Jag får äta ägg, som tur är.
Det är bra om man tar fullkornsalternativen på pasta och ris
Jag får äta alla linser och bönor om förutom de som finns med socker i. T ex vita bönor i tomatsås och färdiggjorda bruna bönor är big NO NO.
Jag fick hela listan som viktväktare samt en massa recept. I dag skall jag handla efter detta igen. Har ätit mättande mat i en vecka nu och är redan helt sockerfri. Det är mat som man håller sig mätt på länge och som INTE triggar sötsuget.
Förstår inte varför jag slutade en gång i tiden?
Jo, det gör jag. Matvanor sitter inrotat i hjärnbalken. Det är nästan omöjligt att ändra dem. Man lagar den mat som man är van att laga när autopiloten kör igång. Så fort man har kopplat bort sig själv och sätter på autopiloten så blir det den mat som man alltid har lagat. Den mat som man förr kunde äta utan att bli fet, den mat som matindustrin nu har fyllt med socker så att mänskligheten snart går runt som Heffaklumpar hela bunten.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar