söndag 29 oktober 2023

Jag hatar att handla!

För det mesta så handlar jag på ICA:s hemsida med hemkörning för 99kr.
Men i längden blir det ganska dyrt så ibland åker jag och handlar.
I dag t ex skulle jag vara ”duktig” och åka till ICA MAXI i Gnista och handla, men det var ett dumt beslut.
Tänkte inte på att alla nyss fått lön och jag tror varenda barnfamilj i Uppsala var där och storhandlade just i dag.
Suck! Ungarna skrek, mammorna trängdes och papporna stod i vägen med sina vagnar.
Förra veckan handlade jag på ICA Kvantum uppe på Gränby en förmiddag när jag var ledig. 
Tänkte inte på att pensionärerna också är där och handlar då. Äldre män är inte alltid så trevliga. De puttar på vagnen om man råkar stå liten vägen och de muttrar högt. Men att de själva stannar mitt i en gång när de träffar en gammal bekant, och står och snackar utan att flytta sig, bryr man sig inte om.
En tant skällde på mig när min vagn stod lite i vägen när jag skulle plocka i en påse korvbröd. Hon sa att hon var tvungen att ta korvbröd före mig för hennes man var så dålig att gå och jag borde flytta på mig snabbt. Jag sa att man kan fråga på ett trevligt sätt, men det tyckte inte hon var nödvändigt. 
Jag skall tydligen ha ögon i nacken när det kommer en äldre människa som vill gå före.
Nä, handla mat är inte min grej längre. Det är jobbigt och trångt. Borde hitta mig en liten affär där inte så många handlar, där jag kan gå i lugn och ro och plocka varor och där personalen är trevlig.
Förslag någon?



2 kommentarer:

  1. Hallå Maggan😊 Håller med dig, jag hatar också att handla. Jag tar snabbt det jag behöver och går därifrån. Men det blir dyrt för jag kollar inte priser utan tar det som är närmast och ofta kommer jag hem och har glömt en massa mat jag skulle behövt. Jag och Daniel brukar hoppa jumping på onsdagar och då brukar vi handla på stora Coop när klockan är 20.30, då är det nästan Inge folk där och med skanner så går det fort. Kram Britt-Marie

    SvaraRadera
  2. Till damen som hade bråttom skulle du sagt "Om tant väntar lite så blir det din tur!"

    SvaraRadera