onsdag 3 januari 2024

Nytt år, nytt kapitel

 I går plockade vi bort julen här hemma i stan. Det känns ok, vi har haft jul här i över en månad nu. Härligt att plocka fram och skönt att plocka bort, som jag säger varje år.

I dag åker vi tillbaks till Hållen för att mysa in trettondagsaftonen. Kommer nog att plocka bort julen där med innan vi åker hem till stan igen på söndag. Bara jobbigt att komma ut till full jul när vi nu kommer tillbaks nästa gång? Jaha! Det var den julen det... fort var det gjort! 

Nu vill jag sätta igång med vardagen igen. Jag känner för en nystart. God mat, härligt umgänge, resor, läsa många böcker...   ...jag  har kommit med i en bokcirkel btw. Det skall bli intressant. Skall läsa fem kapitel till på tisdag den 9 januari. Vi skall läsa Metro 2033, av en rysk författare Dmitrij Gluschovskij. Har bara läst några sidor än så länge, så jag har inte bildat mig någon uppfattning om boken ännu. Får sätta mig i soffan i Hållen och göra min läxa i helgen. 

Metro 2033: den sista tillflykten är en postapokalyptisk science fiction-roman av Dmitrij Gluchovskij. Boken gavs först ut på Internet 2002, och senare på ett etablerat förlag 2005. Den gavs först ut på svenska 2009, av förlaget Ersatz. Rättigheter till boken har sålts till över 20 länder, och ett datorspel baserat på boken (Metro 2033) har släppts

Berättelsen utspelar sig i Moskvas tunnelbana efter ett kärnvapenkrig som har gjort jordytan obeboelig. Runt tunnelbanestationerna uppstår samhällen, som går samman och bildar federationer. Bokens huvudperson, Artyom, bor på den oberoende VDNCh tunnelbanestation och blir tvungen att ge sig ut genom tunnelbanesystemet för att informera om en fara som hotar. Hans resa för honom genom Moskvas metro som är en miniatyr av det ryska samhället med fascismkommunismfrireligiösa grupper och kulter som kontrollerar olika stationer.


Har tid hos veterinären med hundarna nästa tisdag också. Ska kolla deras tänder för första gången. Håller tummarna att de inte är allt för illa ställt. Då kommer det bli ruskigt dyrt. Bara att lägga in dem och söva dem kommer kosta minst 3100 kr per hund. Om de sedan måste röntga och dra tänder så kommer räkningen öka med tusentals kronor per hund. huuuuga! Men det kostar att ha djur, så det är bara att betala och se glad ut...

Mina små kompisar <3

Annars så ser jag, som sagt, fram emot att vardagen skall börja igen. Det är skönt med helger, men jag trivs bra med min vardag också, så det gör inget att den börjar igen. Ett av mina "nyårslöften" var ju att börja laga god mat igen, så det är det första jag tänker börja med nästa vecka. Nya recept och härliga smaker i mitt kök ska det bli. Inte för att jag tänker laga äcklig mat i helgen men... du fattar vad jag menar ..haha!

Nytt år, nytt kapitel, som sagt. 

Hej svejs!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar