tisdag 2 januari 2024

Nyårsafton 23-24

Det var jag och Jonny som firade tillsammans i år. Ingen hörde av sig och ville fira nyår med oss, så vi var själva. Vi och vovvarna.
Vi beslutade oss för att göra en fem rätters middag tillsammans,  Jonny skulle göra två rätter och jag två rätter.
Den ene skulle inte veta vad den andre gjorde.
Efterrätten bestämde vi tillsammans men resten var superhemligt!

Det var roligt med alla förberedelser och smusslandet med råvaror.
Jag hade mina saker i en brun papperspåse i kylen så att inte Jonny skulle se vad jag hade köpt.

Nyårdukningen



Vi började kl 15 med bubbel på balkongen.


Kl 17 började jag att förbereda min första rätt.
Egna ravioli med en fyllning av ricotta, fetaost, parmesan, spenat och tryffelolja.
Dessa värmde jag i brynt smör med salvia. Serverade med rökt älg från Jämtland och toppade med rostade pinjenötter och lite mer tryffel.

Andra rätten serverade Jonny en klassisk oxfilé med hasselbackspotatis, cecarsallad och en konjakssås, samt våra egna smörstekta kantareller.



Rätt nummer tre serverade jag en laxtartar med limesyrad gurka på ett smörstekt bröd och en pepparrotskräm och löjrom på toppen.

Fjärde rätten serverade Jonny smörstekta pilgrimsmusslor med en coleslaw på pak choi, avokado med lime, rom och färskriven pepparrot. Nästan samma smaker som min laxtartar, men det smakade helt annorlunda. Allt var underbart gott!

När vi precis ätit upp fjärde rätten så plingade det på dörren och in kom tre snygga killar som ville bjuda på Irish Coffie innan de skulle på Flurran och fira in det nya året.
Knut, Fredrik och Lucio kom förbi och fyllde lägenheten med lite partystämning.




Vi skippade därför vår efterrätt som skulle varit en hallonmousse med krossade mandelskorpor, likörindränkta blåbär, grädde och färska hallon.
När killarna virvlat ut igen så klädde vi på oss, tog med oss en flaska bubbel och gick ut till stadsparken. Där var vi mol alena. ”Alla andra” går ju upp till slotten för att titta på fyrverkerierna, men vi stannade och sopade undan snön vid ett bord i stadsparken, där vi hade utsikt över slottet istället.
Det var så mysigt! Hade vi inte blivit så kalla i rumpan och om vi haft mer bubbel så hade vi nog stannat en timme till.








Kl 01.00 gick vi hem igen, tog en sängfösare och somnade gott efter en härlig kväll.













2 kommentarer:

  1. Så mysigt och gott detta låter❣️✨🥂✨

    SvaraRadera
  2. Mysisar, ni är så gullig♥️vilken härlig början ute i kylan på det nya året. Kram och god fortsättning så hoppas vi att vi ses snart🙏🏻♥️hälsa gubben🥰🤗🍾🥂✨💫/ Christine och Lars

    SvaraRadera