tisdag 12 september 2017

Bekymmer

Mitt i allt som vi går igenom just nu så lever vi ju vårt vanliga liv samtidigt.
Vi jobbar, äter, skiter och skrattar precis som vanligt.
Precis som vanligt blir det vår, sommar och nu höst.
Solen skiner och det regnar, ösregnar gör det i dag.
Om en månad skall vi på bröllop och jag har inte en susning vad jag skall ta på mig? Valfri klädsel, stod det på inbjudan. Skönt på ett sätt för då behöver det inte vara superelegant, men man vill ju ändå vara fin.
Jag sitter kvällarna igenom och kollar på nätet vad som finns. Det finns givetvis massor med klänningar, men ingen som jag fastnar för.
Jag litar inte riktigt på modellerna på de olika sidorna. Det står att det är stora modeller med srooooora storlekar men i mina ögon ser de ut som storlek 40. Det är visserligen stort för att vara modell men jag har minst trettio kilo ner till storlek 40, så allt är relativt.
Sedan undrar jag om man kan ha svart klänning på ett bröllop?  Det känns inte helt bekvämt att komma med färgglada kläder och man vill ju kunna klänningen igen sedan, en annan gång på någon annan fest.
Synd att inte ZIZZI finns i Uppsala. Nu måste jag åka ända till Gävle för att prova kläder i en Zizzi-butik.
Vet någon om det finns andra butkier i Uppsala med kläder i stora storlekar?
Det gör mig också så irriterad. Varför måste kvinnor gå till butiker där kläderna är uppsydda i speciella tjockiskollektioner? Big is beautifull, Exellent och allt vad kläderna heter. Fula, storblommiga kläder om du är större än storlek 44.
Jonny är också tjock men han går bara in på vanliga herrbutiker och köper vanliga kläder fast i sin storlek. Män behöver inte känna att de är utomjordingar med superovanliga storlekar. De behöver inte gå till en affär som heter FAT MAN för att köpa sig ett par jeans eller en kostym.
Medan vi stora kvinnor måste ha en dumstrut på huvudet och gå runt med en trottoarpratare på magen där det står: -Hej jag är en tjock kvinna som skulle vilja slippa gå naken på ett bröllop nästa månad.

Nu skall jag gå till arbetet. Jag får fortsätta att leta klänning i kväll.
Kram och hej!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar