fredag 4 januari 2013

Allt kretsar kring mat nu för tiden.

Mat är snart det enda som rör sig i min lilla skalle.
Vad vi skall äta till middag, på lördag, i påsk... you name it.
Det är viktigt att det finns bra mat i kylskåpet när man skall gå ner i vikt så jag och Jonny lägger ner mycket energi på vår inköpslista innan vi åker och handlar.
I dag skall vi ha en middagsgäst och då är det viktigt att det känns lite lyxigt, att det skall smaka gott och att det är relativt kalorisnålt.
I morgon har vi hela ungskocken hemma igen och då är det viktigt med samma kriterier.
Gott, fint och nyttigt.
Nästa vecka börjar vardagen igen och då är det viktigt att maten är god, går snabbt att tillaga och att den inte kostar för mycket kalorier, att det finns grönsaksalternativ till kolhydraterna(pastan, riset och potatisen).
Jag sitter ofta med näsan i en kokbok för att få inspiration till nya rätter. Det är sällan jag lagar mat direkt efter ett recept men jag är ute efter inspirationen, som sagt.
Det är roligt att Jonny också har börjat intressera sig för matlagning för då är vi två om att tänka och att komma med i déer.
I bland kan jag bli irriterad på honom när han tränger sig in på "mitt teritorium" :) Men för det mesta har vi skoj när vi planerar och lagar maten tillsammans.
I eftermiddag kommer en vän och kollega till mig hit och då skall vi bjuda på en riktig Chilli Con Carne kokt på högrev som har stått och puttrat sedan i går. I dag skall det i paprika och flera olika sorters bönor och till det skall vi äta sallad och ett surdegsbröd. Jag tror att det kommer bli jättegott.
I morgon skall vi göra Chicken on a beercan. Vi köpte två fina ekologiska kycklingar i går som skall kryddas och träs upp på varsin ölburk och in i ugnen  länge, länge.
Det blir nog också gott.
Det är roligt det här med mat, tycker jag. Nu när man inte behöver stå och laga barnmat längre. Korv och pommes, snabbmakaroner med Mamma Scans köttbullar, pannakaka mm mm.
Nu när alla äter all mat man lagar och det nästan alltid blir stående ovationer över middagen(nästan) DÅ är det skoj att laga mat igen.
I går gjorde jag en underbar fisksås på fiskbuljong, messmör och supermager matlagningsgrädde. Jag hällde såsen över den stekta torskfilén och lade i broccoli. Hur gott som helst. och alla åt med god aptit.
Bon Apetit!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar