onsdag 26 januari 2022

Lillördag

 Det är som det är på jobbet. Hälften av personalen är hemma och är sjuka eller vab:ar. Hälften av barnen är också hemma. Några är sjuka, några är i karantän och några hålls hemma för att vår chef har gått ut och bett om att de som kan gärna får hålla sina barn hemma så länge som vi inte har personal så att det räcker på förskolan. I morgon får vi se hur det går. Flera barn kommer tillbaks men vi är fortfarande kort om personal. Vi tar en dag i taget. Jag hade turen att sluta tidigt i dag så jag gick hem kl 14. Kom en timme tidigare i morse istället.

Här hemma har jag lillördag. Surfar, lyssnar på jazz och tar ett glas vin. Trivs bra i vår nya lägenhet, känner mer energi här än i den förra. Jag gillar att piffa och göra fint. Nu har jag äntligen blivit färdig med vår lilla konstvägg, nästan(är inte riktigt nöjd med den övre tavlan till vänster, den sitter för högt och är för liten). Får göra något åt detta senare. Kanske hittar någon fin tavla på tradera så småningom. Har ett par småtavlor nere i källaren som skall få fina ramar och hängas upp också, tavlor som min "faster" målat och som jag tycker mycket om. 


Det är mysigt att sitta så här i köket och bara vara, planera för framtiden. Livet börjar återvända i min kropp. Våren är i antågande och vi planerar vår husbilstripp samt byggandet ute i Hållen i sommar. Detta kommer bli en skön vår i vårt nya område, ser fram emot sköna promenader i stadsparken med hundarna, sitta nere vid ån och tjyvlyssna på konserter i Parksnäckan. Vi skall göra fint på vår altan också, bara det blir lite mer vår och torrt. Härliga möbler sskall köpas in, en paviljong kanske?, en elgrill, nya planteringar, måla staketet, en inhägnad till hundarna. Ja, nu kan allt bara blir bättre och bättre. Äntligen är snart den förhatliga månaden januari snart över. Den är ju evighetslång och verkar aldrig ta slut. Vintern bara fortsätter och fortsätter så länge det står januari i almanackan. Men snart är det över. Februari brukar gå fort och den ser jag fram emot. Många roliga grejer som händer. Två middagar med vänner, två tjejträffar och en familjemiddag när Jonny fyller år. Bara alla håller sig friska nu så skall allt gå så bra så... Jag är så jävla trött på Corona nu... men det är jag väl knappast ensam om.

Till middag blir det tomatsoppa med grönsaker och färsk ravioli med spenat och ricotta, till detta stekt halloumi. Sedan slänga sig i tv-soffan med "Mästerkockarna" och sedan "Antikrundan" ( Guuud vad jag är gammal). Har i alla fall inte börjat kolla på "Fråga doktorn" ännu....haha.. Men jag fyller ju 56 år i år så lite tantstämpel har jag väl rätt att ha.

Nu återstår väl bara att önska dig en skön kväll.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar