onsdag 13 november 2013

Socker i maten

Jag förstår inte varför det skall vara så mycket socker i all mat?
I söndags ville Knut ha Toast Skagen till förrätt och jag skulle gena lite genom att köpa en färdig Skagenröra att ha som grund till min röra men det blev inte gott.
Den var alldeles för söt!
En röra som man skall ha till räkor och ägg har man väl inte socker i!?
Jag fick blanda ut den med gräddfil och citron för att få fason på den.
Jag kollar på allt vi stoppar i oss och det är socker i nästan allt.
Hur skall vi få bukt med övervikt när det finns socker i allt vi stoppar i oss?
Nu lagar jag mat ifrån grunden och köper sällan dessa färdiga alternativ men jag läste någonstans att svenskar under 40 år inte kan laga mat.
Det är väl skrämmande?!
Är jag den sista generationen som kan laga riktig husmanskost från grunden?
Skulle laga Chicken a la King för ett par veckor sedan men hittade knappt någon hel, frusen kyckling i affären.
Jag fick köpa dyr färsk, kyckling.
När jag flyttade hemifrån på 80-talet och skulle laga den maten köpte jag höns på ICA.
Det får man se sig i stjärnorna efter nu.
Det finns bara äcklig kycklingfilé i frysdiskarna nu för tiden som är fullproppade med en massa nitrit och annat äckligt.
Om de under 40 inte kan laga mat från grunden måste de förlita sig på den där färdiga maten som är fullproppad med smakförstärkare (socker).
Inte undra på att över 50% av svenskarna nu är överviktiga.
Lite underliga tankar så här på morgonkvisten en vanlig onsdag mitt i livet.

P.S Håll tummarna att det går bra när jag skall röntga mitt knä idag. Med bra menar jag att de skall hitta något som går att åtgärda i knät. En operation och sedan bli bra, skulle sitta fint.

Man har väl rätt att ha lite påsar under ögonen när klockan ringer 05.30 va!?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar