onsdag 14 september 2022

Hos fysioterapeuten

 I måndags fick jag träffa min nygamla fysioterapeut, Thomas. Jag gick hos honom för sex år sedan, när jag opererat knät. Det blev ett otroligt bra möte. Han förstod vad jag ville och jag kände verkligen att han vill hjälpa mig. Nu skall jag få börja träna tillsammans med honom. På tisdag skall vi träffas första gången. Denna gången skall jag få ett träningsprogram för hela kroppen, inte bara för ben och knän. Nu skall jag börja bygga muskler överallt och det känns jättebra. Så skönt att kunna fokusera på mig själv. När han sa att han bara hade en tid nästa vecka på tisdag mellan kl 11-12 så kunde jag säga att det passar bra. Behövde inte tänka på att det skall vara efter arbetstid osv osv. Då vete tusan när jag hade fått någon träningstid? 

Jag är peppad på att göra en förändring i mitt liv. Vi pratade mycket om kosten och om min viktökning de senaste åren. Vi snackade om Ludde och om sorgen, vad detta har gjort med mig och min kropp. Han var förstående och inte alls dömande. Jag visste inte att man kunde ha så förtroliga samtal med en "sjukgymnast", men med honom kändes det som jag träffade en gammal vän. Jag var verkligen glad när jag gick därifrån. 

Nu skall jag bara försöka koncentrera mig på att må bra och göra det som jag gillar, äta god mat och försöka få tillbaks glädjen med mat igen. Alla dessa dieter under många år har "fuckat" upp mitt huvud så att allt som jag stoppar i munnen känns bara fel och fel. För mycket fett, för lite fett, fel fett, för mycket kolhydrater, för lite proteiner, för mycket salt, e-ämnen hit och dit. Vegetariskt, rött kött, halvfabrikat, snabbmat.. bla bla bla bla...tills det bara snurrar i skallen. Inte ens en gammal hederlig tallrik med havregrynsgröt känns nyttig längre. Ständigt dåligt samvete för vad jag stoppar i mig fast jag vet att jag äter mer nyttig mat och mindre socker än många av mina smala kompisar. Det är som om något har slagit slint i min kropp. Jag har förstört allt vad metabolism heter. Min kropp vet aldrig när, vilken slags mat och hur mycket mat den får?!? 

Nu skall jag få hjälp och få verktyg att komma på rätt köl igen och det känns jättebra. 



1 kommentar:

  1. Det låter ju jätte bra…Lycka till med dej själv❣️😎

    SvaraRadera