söndag 19 februari 2012

Tarotkort

Jag tog fram mina tarotkort i dag. Det var några år sedan sist så det var inte helt lätt att läsa och tyda.
Jag lade en formation som kallas för RELATERA och jag tänkte på min och min mans relation.
Det blev en tråkig läsning om min tolkning nu är rätt.
 1. Du och det du bidrar med i relationen här och nu.
SLÄPPA TAGET:
Att välja det här kortet är en bekräftelse på att något är klart, något är fullbordat. Vad det än är, ett arbete, en relation, ett hem som du älskat, vad som helst som hjälpt dig definiera vem du är- är det dags att släppa taget om och låta vemodet finnas, men inte försöka hålla det kvar. Något större väntar på dig, det finns nya dimensioner att upptäcka. Det finns ingen återvändo nu och tyngdlagen gör sitt jobb. Följ den-den står för frigörelse.

2. Den andras bidrag till relationen.
VÄNSKAPLIGHET
Det här kortet visar att nu kan du ta steget över till vänskaplighet. I övergången märker du kanske att du inte längre är intresserad av all dramatik och all romantik som upptar andras intresse. Det är ingen förlust. Detta är en högre, mer kärleksfylld känsla, född ur en rik erfarenhet. Det är födelsen av ovillkorlig kärlek, utan förväntningar och krav.

3. Era sammmansatta livsenergier.
MOGNAD
När frukten är mogen så ramlar den från trädet av sig självt. I ena stunden hänger den, full av saft, som i en tråd från grenen. I nästa stund faller den-inte för att den tvingats att falla, eller ansträngt sig att göra det, utan för att trädet känt dess mognad och helt enkelt släppt taget.

4. Insikten
KOMPROMISS
De två figurerna på kortet påminner oss om de sjasskiga konspiratoriska situationer vi kan hamna i när vi kompromissar med vår egen sanning. Det är en sak att möta någon på halva vägen, att förstå en ståndpunkt olik vår egen och arbeta för harmoni dem emellan. Det är något helt annat att ge vika och bedra sin egen sanning. Om vi tittar på djupet, finner vi att vi oftast försöker tjäna något på det - antingen makt eller andras gillande. Om du är lockad, ta dig i akt, belöningar av det här slaget lämnar en bitter smak i munnen.

Det var inte mycket kärlek och passion i de där korten inte. Vi verkar mest vara två kompisar som kompromissar. Dags att skiljas nu då?

3 kommentarer:

  1. Jag tycker inte att det betyder att ni ska skiljas....det betyder bara att du ska acceptera att det är som det är...! Du brukar ju säga att Jonny är din BÄSTA vän! <3 <3 <3

    SvaraRadera
  2. Att vara tillsammans/gift med sin bästa vän är det bästa som finns.
    Du är lyckligt lottad, eller rättare sagt ni =)

    SvaraRadera
  3. meh jag tycker att du kan kasta korten jag älskar dig bara mer o mer,,, pyss

    SvaraRadera