lördag 24 november 2012

God morgon glada mask.

I dag måste jag ta å röja lite här hemma.
Tvätta lite, dammsuga lite, skura ett golv eller två, vattna blommorna låter som en bra idé. Mina Orkidéer har knopp fastän de inte fått vatten sedan 1988. Helt otroligt!
När Ludde vaknar så drar vi på IKEA.
Jag skall handla tavellister... Bl a ;)
Jag hoppas att Knut och Nils kommer på middag i dag. I så fall måste jag nog åka och köpa en fläskfilé till. Någon som sitter inne med ett mumsigt recept på fläskfilé kanske? Tipsa mig i så fall så blir jag glad.
Här i Uppsala är det mörkt och grått. Solen lyser med sin frånvaro i dag. Det är knappt att det är ljust ute. Molnen hänger så lågt att de kan trilla ner....
I kväll blir det en stilla hemmakväll med något mumsigt att knapra på och "Så mycket bättre".
Tänk om jag skulle unna mig en påse ostkrokar eller lite godis?
Fast de där två Irisharna i går kväll hade nog kalorier för hela veckan dom, eller vad tror du?
Jag får se hur jag gör med mitt lördagsgodis.
Det finns ju andra mumsiga saker man kan stoppa i munnen en lördagskväll också. Jag får fundera ut något.
Tycker du att jag är tjatig med mina kalorier hit och dit så är jag benägen att hålla med dig. Man blir lite knäpp och besatt när man håller på som jag gör nu. Att förändra ett beteende är inte helt enkelt. Man måste hela tiden föra en dialog med sig själv och i och med att jag för den dialogen här på min blogg så blir ju du också indragen i mitt eviga tjat om kalorier och sötsug. Jag vill ju förändra mitt ätbeteende, men jag vill inte banta  för att sedan "åka dit" igen.
Därför så måste jag snacka med mig själv hit och dit hela tiden och era små uppmuntrande kommentarer hjälper mig faktiskt att hålla mig på rätt bana. Förra lördagen t ex, när jag lade ut bilden på mig själv i min nya, svarta klänning så fick jag så fin feedback av er och det gör mig jätteglad.
Jag vet att jag inte ser ut som en sulfid (det är inte mitt mål heller) men ändå skriver ni så fina kommentarer till mig och det gör mig peppad att skippa den där godispåsen, att inte svänga in på BurgerKing i natt innan jag åkte hem, att inte smälla i mig en pizza för att jag inte orkar laga middag osv osv.  Tack kompisar!
Nu ska jag käka min havregrynsgröt som en duktig flicka.
God morgon!

P.S 1 månad till julafton.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar