torsdag 7 mars 2013

Om mig

Jag heter Anna Margaretha Munther efter min mormor.
Jag bor i Uppsala sedan 2001 men i mitt hjärta är jag en riktig "Jamtlandstöus".
Jag längtar upp ibland men jag kommer nog aldrig att flytta "hem" igen.
Jag jobbar på förskola och det har jag gjort till och från sedan 1984. Egentligen drömmer jag om att starta ett eget företag men jag trivs på mitt jobb som jag har och jag är för feg för att byta.
Jag läser mycket. Mest på semestern men även till vardags. Senaste boken var "En man som heter Ove" av Fredrik Backman. Just nu läser jag "Radhusdisco" av Morgan Larsson.
Jag läser gärna Kajsa Ingmarssons böcker och min nya favoritförfattare är Mons Kallentoft.
Jag fick barn när jag var nyss fyllda 22 år 1988 och sedan 1991 och 1994.
Tre pojkar som har betytt allt för mig. Nu är de vuxna och jag håller på att lära mig leva ett annat liv än vad jag har gjort sedan 1988.
Ett liv där jag sätter mig själv främst och det är skitsvårt. Jag tänker ofta tillbaks på när pojkarna var små och jag önskar att vi hade gjort mycket annorlunda. Åren gick så fort och jag tycker inte att vi tog tillvara dem på bästa sätt. Jag har fin kontakt med mina pojkar men som förälder har man väl alltid dåligt samvete.
Jag gillar musik och jag menar nästan all musik. jag lyssnar mest på rock men även på annat. Modern pop, disco, 70 och 80-tals musik. Min pappas gamla jazzskivor går varma på grammofonen när jag är ensam hemma.
På somrarna gillar jag att vara ute i vår husvagn men jag känner att vi har gjort det där nu och jag drömmer om ett litet torp på landet. Jag vill byta den här stora lägenheten mot en mindre närmare stan och samtidigt ha ett litet hus på landet där jag kan tillbringa helger, semestrar och andra lediga stunder.
Att åka på rockfestival en eller två ggr per år får mig att må bra. Festivaler är något helt fantastiskt. Man känner sig fri och bekymmerslös, lite ung på nytt.
Jag har börjat lyssna på rockabilly också. Jag har till och med köpt mig en polkadotklänning. Den är fortfarande lite trång men så fort den passar så är det jag som åker på en rockabillykryssning.
Jag skulle kunna sitta här och komma på mer och mer att skriva om mig själv men just nu får det räcka.
De flesta av er kanske känner mig men OM det är någon som läser detta och inte gör det så känner du mig lite bättre nu :)


4 kommentarer:

  1. Vilket fint liv du lever älskling :)

    Puss på dig!

    SvaraRadera
  2. Ska du byta karl?
    //Nina :))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha...låter det som en kontaktannons eller? ;) Ja, jag kanske får värsta hugget nu.

      Radera