lördag 12 september 2015

Har alla blivit galna?

Läser i tidningen om hur SD politiker vill skjuta flyktingar med K-pist från Öresundsbron, hur en Ungersk kameraman(kvinna) fäller en flykting med ett barn i sina armar.
Vi vill inte ta emot fler ensamkommande flyktingbarn för vi har fått nog nu.
SD ökar trots den hemska flyktingkatastrofen.
Ja, jag kan hålla på hur länge som helst. Är vi inte riktigt koka?
Är det inte självklart att vi skall hjälpa varandra? Är vi inte människor som bor på samma jord? Har vi inte ett enda jordklot och där skall vi bo tillsammans? Alla dessa krig och hemskheter, när skall det bli ett stopp, när skall vi sluta?
Vi har en jord och vi är ett folk. Vad har vi i lilla Sverige för rätt att inte hjälpa andra människor i nöd?
För mig är det självklart.
Det är väl för faan självklart att vi i den rika delen av världen skall hjälpa till.
Vad är alla så rädda för?
När skall terrorn sluta? Världen måste gå ihop och stoppa denna galenskap. Jag orkar snart inte titta på nyheterna eller läsa en tidning längre. Mitt hjärta brister för varje bild och för varje gång någon idiot uttalar sig i media.
Om jag hade pengar skulle jag adoptera varenda lidande barn i hela världen.
Var är människors empati? Hur kan man sitta och slå sig för bröstet och tycka att jag är bättre än någon annan? Jag tänker inte hjälpa dig för jag så rädd om min välfärd!
Alla rika länder, inte bara Sverige måste ta emot dessa flyktingar med öppna armar. Världen håller på att förändras. Om 100 år kanske vi äter kebab på midsommarafton i stället för inlagd sill. So what! Vad är problemet? Kebab är gott och vi åt inte sill som festmat för 300 år sedan.
Ni som är så rädda behöver inte bekymra er, för ni lever inte då i alla fall.
Nej, vi kanske inte sjunger "Den blomstertid nu kommer" på skolavslutningarna om några år, men vi kanske sjunger någon annan vacker sång. Det är ju bara en sång så vad är problemet?
Just nu pågår ett hemskt, hemskt krig och människor som du och jag flyr därifrån.
För mig är det självklart att vi skall hjälpa. Jag förstår inte er som tycker att de pappor, mammor, småbarn och gamla som kommer förtjänar detta?
Jag förstår inte.
Jag förstår verkligen inte hur ni tänker?
Jag är arg och frustrerad och mitt hjärta blöder för alla dessa utsatta människor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar