måndag 16 april 2012

Ryggskott??

I morse när jag stod i badrummet och borstade tänderna så kände jag hur det liksom sträckte till bak i ryggen. bakom det vänstra skulderbladet. Jag sa aj, och tänkte inte mer på det förrän vi skulle sätta oss i bilen och åka till jobbet. Jag hittade ingen bra sittställning och det liksom "körde till" i ryggen hela tiden. Så fort jag tog ett andetag så gjorde det ont.
Jag kom till arbetet och det blev värre och värre. Vid 10-tiden fick jag gå in och lägga mig på soffan men det hjälpte ingenting så till slut skjutsade en kollega hem mig.
Jag tog Diklofenack och Alvedon och lyckades till slut somna i soffan halvsittandes.
Nu mår jag lite bättre men jag vet ju inte om det är medicinen som fortfarande talar eller om låsningen har släppt lite.
Jag har aldrig haft så här i ryggen förr så om det är det här som är ryggskott så vet jag nu att det är allt annat än skönt.
Tydligen så ska man försöka röra på sig hela tiden och andas djupt så att musklerna får syre.
Men det är inte så lätt att ta djupa andetag när det gör så förb#%¤at ont hela tiden.
Jag läste precis om ryggskott på 177.se men där står det att ryggskott är smärta i nedre delen av ryggen och jag har ju ont bakom ena skulderbladet så detta kanske är något annat då? Jag ringde precis till jobbet och sa att jag inte kommer in i morgon heller. Hur ska jag kunna jobba när jag inte ens kan röra mig, knappt andas.
Jag hoppas, hoppas att detta går över fort för hur skitjobbigt är inte det här då?
Ont i ryggen va, vilket mörker.
Jag som precis har kommit i gång så bra med att cykla varje dag. Är det inte typiskt att man skall få ont någonstans då?

4 kommentarer:

  1. Ont i ryggen minsann? Vill minnas att det var någon som skrattade åt undertecknad då jag ringde till jobbet och stönade fram att jag inte skulle infinna mig pga ryggsmärtor. Men iaf då, vid skulderbladet sitter det ett stort muskelfäste. Troligtvis det som gör ont. Bara att härda ut och stoppa i sig anti-inflammatoriska. Lycka till. Krya!! AHZ

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ska aldrig mera skratta åt någon som har ont i ryggen. Låååvar!

      Radera
  2. Maggan!!

    OM du har ont där uppe kallas det istället för nackspärr men de är precis samma sak, att en kota lser sig. Jag har nämligen haft det.. ENda lösningen är att gå till en naprapat annars kan kotan råka illa ut!!

    SvaraRadera